Witaj na Forum ChoreJelita.pl - miejscu, w którym ludzie z problemami jelitowymi wymieniają się swoimi doświadczeniami. Znajdziesz tu informacje na temat przypadłości nazywanej Zespołem Jelita Drażliwego oraz przeczytasz i podyskutujesz na temat innych niedogodności życia codziennego jak: zaparcia, wzdęcia, biegunki.
Witam tak w ogóle to na co jest ten Debretin mnie go lekarz ogólny zapisał ale niepowiedział na co to jest.
Ogólnie zjadłam tylko 2 tabletki i go odstawiłam ,jeśli ktoś chce to mogę go odstąpić za jakieś 2 dobre czekolady;-)
Przemku czy pamiętasz może po jakim czasie zauważyłeś poprawę po debretinie? Jadę na narty i zastanawiam się czy dla świętego spokoju i komfortu psychicznego nie zacząć łykać na ten czas tylko nie wiem czy nie zacząć wcześniej i jeśli tak to ile. Jeśli się nie mylę to mam po prostu kilka opakowań w domu i zamiast wyrzucić mogłabym wypróbować.
Ja biore debridat i na mnie dziala bardzooo dobrze. Z biegunki... robi sie zaparcie Dziwne troche, dlatego zamiast 3 tabletek dziennie biore dwie lub jedna, wiecej nie bo wtedy pojawia sie zaparcie i bardzo brzydkie gazy. Ma ktos tak tez?
Ja po Debridacie/Tribuxie/Debretinie nie widzę jakieś zauważalnej różnicy. Z reguły jeśli wezmę któryś z tych leków to co najwyżej wydaje mi się, że jest trochę lepiej. A przecież nie o takie działanie chodzi.
Jacek
Wariant IBS: IBS-M (mieszany)
Początek choroby: 1994
Dolegliwości ogólnie: zaparcia naprzemienne z gwałtowną potrzebą wypróżnienia, wzdęcia, skurcze