Ja
Debretin muszę bardzo pochwalić. Zmagam się z dolegliwościami już od dłuższego czasu, ale w ostatnich kilu miesiącach zauważyłam, że się nasiliły, dlatego też zaczęłam odwiedzać lekarzy. Głównym problemem są zaparcia i biegunki na zmianę, czasem w bardzo niespodziewanym momencie co nie ułatwia życia. Do tego bóle brzucha w różnych miejscach i z różnym nasileniem. A no i jeszcze zgaga! Codziennie, o każdej porze dnia i po zjedzeniu niemal każdego rodzaju jedzenia.
Debretin przepisał mi gastrolog, a kolejne opakowanie lekarka rodzinna. Efekt zażywania 3x1 tabletki przed posiłkami był taki, że zaczęłam się wypróżniać regularnie, codziennie i nie zaskakiwały mnie biegunki. W ciągu tego miesiąca zgagę miałam może 3 razy, więc była to dla mnie wielka ulga. Lekarka rodzinna zaproponowała, żeby drugie opakowanie brać w systemie 2x1 tabletka i robię tak już 6 dzień, ale czuję, że się wszystko psuje... Dolegliwości niestety wracają, więc będę musiała wrócić do poprzedniego systemu.
Z tego co się dowiedziałam od lekarki to
Debretin można brać w dłuższym okresie czasu, ale co 3 miesiące trzeba robić przerwy, np. 2 tygodnie, miesiąc lub tak jak mi zaleciła, zmniejszać dawki. Ja na razie jestem zadowolona z efektu i mam nadzieję, że się on utrzyma.