stripped napisał(a):Dostałeś 2 antybiotyki na zakażenia bakteryjne, z czego xifaxan jest bardzo drogi. Doktor zaczął od tego samego, co inni.
Sęk w tym, że wtedy te antybiotyki i jeszcze inne cuda, bo drugiego leku nie pamiętam ale był jeszcze droższy niż Asamax, miałem przez wiele miesięcy, dzień w dzień po 16 tabletek dziennie. Teraz to będzie krótki okres czasu. Koncepcja ogólnie jest taka, że będę brał leki przez miesiąc a potem odstawie na jakiś czas żeby zobaczyć, czy po ewentualnej poprawie mój stan się pogorszy i czy będzie konieczne zażywanie tych leków na przez cały czas czy tylko np. jeden miesiąc na 3. A drogie to aż tak nie jest, 240 zł za leki na cały miesiąc. Znośnie. Zobaczymy tylko jakie będą efekty.
A co do psychologów no to niestety, jeżeli pójdzie się prytwatnie sam dla siebie to może się znajdzie kogoś wartego nazwania lekarzem ale jak chodzi o jakąś opinię to przecież to jest czysta ściema, jak można wydać o kimś opinię na podstawie 10 minutowej rozmowy? Czasem ludzie po 10 latach małżeństwa zdają sobie sprawę, że siebie nie znają, a ona kogoś ocenia na podstawie paru zdań. To jakby ktoś mnie na ulicy zaczepił z jakąś ankietą z 5 pytaniami i na tej podstawie określił wszystko o mnie... Do tego potrzeba wielu rozmów. Takie opinie są tyle warte co małżeństwo zawarte po 10 minutach znajomości, dokładnie tak to wygląda.
A z tymi Twoimi studiami to fajnie dowaliła, idąc tym tropem to każda dolegliwość na świecie jest wynikiem stresu skoro oni wszystko poza leżeniem w domu nazywają stresem i powodem choroby...
W sumie to te wszystkie wywiady są zbędne, bo to wszystko ogranicza się do czegoś takiego:
-Dzień dobry.
-Witam.
-Co panu dolega?
-Dolegliwości jelitowe.
-Czy pracuje pan/uczy się?
-Tak.
-No to mamy przyczynę.
No tak to przecież wygląda, dokładnie tak.