flower napisał(a):ta dammmm, pojawily sie u mnei hemoroidy, witam szanownych klubowiczow
narazie pierwszy raz, wiec masc i cozpki poszly w ruch odrazu, obiecalam sobie wiecej ruchu SYSTEMATYCZNEGO, diete mam mysle dobra, kuzwa a co bedzie po ciazy? jak jeszcze przed nią mam ten problem? Z tego co sie orientuje to zabieg gumkowania jest w chwili obecnej najlepszy pod wzgledem powiklan, gojenia, bolu, upierdliwosci samego zabiegu, mysle ze mozna go tez na nfz zrobic.
Jak czesto sa nawroty tego przemilego zylaczka? Czasami czuje sie jak emeryt...
piter napisał(a):flower napisał(a):ta dammmm, pojawily sie u mnei hemoroidy, witam szanownych klubowiczow
narazie pierwszy raz, wiec masc i cozpki poszly w ruch odrazu, obiecalam sobie wiecej ruchu SYSTEMATYCZNEGO, diete mam mysle dobra, kuzwa a co bedzie po ciazy? jak jeszcze przed nią mam ten problem? Z tego co sie orientuje to zabieg gumkowania jest w chwili obecnej najlepszy pod wzgledem powiklan, gojenia, bolu, upierdliwosci samego zabiegu, mysle ze mozna go tez na nfz zrobic.
Jak czesto sa nawroty tego przemilego zylaczka? Czasami czuje sie jak emeryt...
Mi ostatnio przy ostrym zaparciu też wydarzył się jeden żylaczek.Lekarz przepisał mi diosminex 2xna dobę 500mg lub raz na dobę 1000mg diohespan max do tego maści aesculan i Procto-glyvenol.Na razie mam spokój był to pojedynczy wypadek (mam nadzieję). U mnie żylak bardzo szybko pękł ,co było na plus.
Wytyczne od lekarza;
-dbać o to ,aby nie było zaparć.
Praktycznie co tydzień chodzę po górach minimum po 15km i nie uchroniło mnie to przed tą przypadłością co nie oznacza, że nie trzeba się ruszać.
flower napisał(a):kurna ja zaparcie to moze mialam ze 3x w zyciu, wczesniej mialam czestsze biegunki, lub niepelne wyproznienia, moze to stad no inei da sie ukryc ze prace mam siedzaca raczej, ale jezdze na rowerze do pracy jak jest pogoda ok, no i teraz przysieglam sobie ze bede sie wiecej ruszac ;/
Powrót do Zaparcia, wzdęcia, biegunki
Użytkownicy przeglądający ten dział: Alexa [Bot] i 0 gości