Witaj na Forum ChoreJelita.pl - miejscu, w którym ludzie z problemami jelitowymi wymieniają się swoimi doświadczeniami. Znajdziesz tu informacje na temat przypadłości nazywanej Zespołem Jelita Drażliwego oraz przeczytasz i podyskutujesz na temat innych niedogodności życia codziennego jak: zaparcia, wzdęcia, biegunki.
To są inne szczepy bakterii.
Trilac to: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii, Bifidobacterium lactis, a SanprobiIBS i Laktoplant to Lactobacillus plantarum.
Jacek
Wariant IBS: IBS-M (mieszany)
Początek choroby: 1994
Dolegliwości ogólnie: zaparcia naprzemienne z gwałtowną potrzebą wypróżnienia, wzdęcia, skurcze
Ja też tak teraz łykam. Jak byłam w aptece i nie było Sanprobi IBS pani magister zaproponowała mi fisiolor o którym wspominałam wcześniej (to ten dla zaparciowców i wzdęciowców, więc znowu się nie zdecydowałam), ponieważ on również zawiera w swoim składzie ten szczep co Sanprobi choć w mniejszych ilościach. Może zatem Przemku wypróbuj ten Fisioflor zamiast Trilacu lub Sanprobi? Może ten Ci bardziej pomoże.
Przemek napisał(a):Czyli mówisz, żeby posiłkujesz się zarówno Trillaciem i SanProbi IBS. Jak to działa w twoim przypadku?
Myślę, że pozytywnie. Jednak wprowadziłem tez dietę bezcukrową, Nystatynę (przeciwgrzybiczo) i miksturę Citrogrept+Aloes+pół cytryny oraz Aspargin. Rezultaty sa obiecujące, bo ta kombinacja leków kiedyś bardzo mi pomogła.
Dlatego trudno stwierdzić na 100% czy jest to zasługą tych probiotyków. Myślę, że raczej jest to kwestia wszystkich zastosowanych leków i diety.
Jacek
Wariant IBS: IBS-M (mieszany)
Początek choroby: 1994
Dolegliwości ogólnie: zaparcia naprzemienne z gwałtowną potrzebą wypróżnienia, wzdęcia, skurcze
Biorę SanProbi IBS od dwóch dni. Jedną tabletkę do obiadu, a po obiedzie i tak mi jeździ po brzuszku. Też tak mieliście? Przeszło? Czytam, że na początku tak może być.
Ja chcialam kupic w aptece fisioflor, ale nie bylo go, wiec kupilam sanprobi, i jak narazie gazow mniej i dobre samopoczucie w zwiazku z tym ale jest to chyba jeden z drozszych preparatow, ale jak ma byc skuteczny to coz. A nie wiecie ile go mozna stosowac? Ile dni/meisiecy? Czy trzeba robic przerwy?
Hmmm...
Flower, kupiłaś Fisioflor czy Sanprobi IBS? Bo jeśli Fisioflor, to nie wiemy czy nie zadzialał, bo chyba nikt go do tej pory nie wypróbował. To jest ten, o którym ja pisałam raczej dla zaparciowców i gazowników, a nie dla biegaczy Założyłam dla niego osobny wątek.