bulll napisał(a):Ludzie, ja powiem tak - choruję na WZJG i wcinam probiotyki codziennie. Ba, nawet sobie je mieszam. Aktualnie przyjmuję 20mld bakterii Fisioflor plus Sanprobi IBS na dobę i czuję się wspaniale. Nie mam zaparć, wypróżniam się raz dziennie (rano), stolec jest uformowany/twardy, brak wzdęć/przelewania.
Fisioflor to dawka 20mld bakterii tak? Do tego jeszcze Sanprobi IBS? Mówisz, że takie ilości probiotyków to żaden problem? Ja widzę u siebie, że coby nie było to i tak probiotyki muszę przyjmować, bo bez nich jest totalna klapa... Z tym, że widzę już jedną prawidłowość. Bo najpierw dostarczałem sobie probiotyków za sprawą Colonu C a teraz za sprawą Advanced multi-billion dophilus serwuję sobie ok. 10mld probiotyków. W obu przypadkach było tak, że zaraz po zastosowaniu obu preparatów zaczynałem oddawać twarde stolce, wszystko świetnie funkcjonowało, ale po ok. tygodniu powoli zaczyna wracać na swój stary smutny tor... Co może być tego przyczyną, że z początku inne źródło probiotyków tak dobrze działa, a potem niestety już nie przynosi takich pozytywnych skutków?...