Swoją drogą kiedyś zapytałem lekarza co sądzi o białkach dla kulturystów. Powiedział mi że nie mogę tego brać bo to anaboliki, które powodują trądzik i inne nieprzyjemne objawy
Mobb napisał(a):Jar0 co rozumiesz przez ta ikonke
Mobb napisał(a):To nie jest smieszne, troche szacunku, leczenie zywieniowe jest bardzo wazne w medycynie:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Leczenie_%C5%BCywieniowe
IBS to nie jest jedyna choroba w jelitach, sa duzo gorsze i straszne, gdzie takie leczenie jest podstawa. Swoja droga jesli tracisz na wadze przy IBS powinienes rozszerzyc diagnostyke - bo przy IBS podstawa to nie tracenie wagi oraz brak krwi w stolcu.
Anaboliki to nie ale, ze powoduja tradzik i inne nieprzyjemne objawy to prawda.
Zalezy od diety, za duzo bialka - tradzik, uczulony na jakis skladnik odzywki - wysypka, biegunka po odzywce to cos normalnego. Nie wiem ile tego wziales, ale wystarczy poczytac na internecie o odzywkach i duzo os. mialo po tym biegunke. Sam zjadlem 10 rodzajow odzywek i po jednej mialem skutki uboczne a po drugiej nie.
Jacek napisał(a):Próbowałem Nutridrinków (jeśli dobrze pamiętam to jest kilka rodzajów) i niestety w moim przypadku nie do końca się sprawdziły. Plusem był zauważalny przyrost energii, miałem więcej siły i robiło mi się cieplej (jestem dość chudy, więc z reguły jest mi zimno).
Minusem w moim przypadku, było wyraźne wzdęcie i uczucie nieprzyjemnej pełności w brzuchu po wypiciu Nrutridrinka.
Powrót do Leki i inne preparaty
Użytkownicy przeglądający ten dział: Alexa [Bot] i 1 gość