Witaj na Forum ChoreJelita.pl - miejscu, w którym ludzie z problemami jelitowymi wymieniają się swoimi doświadczeniami. Znajdziesz tu informacje na temat przypadłości nazywanej Zespołem Jelita Drażliwego oraz przeczytasz i podyskutujesz na temat innych niedogodności życia codziennego jak: zaparcia, wzdęcia, biegunki.
Od dzisiaj zaczynam brać Duspatalin Retard + jeszcze jeden lek, który odbieram dzisiaj z apteki i nazwy nie pamiętam, chyba na 'b'. Mam nadzieję, że mi pomoże.
Biorę ten lek od kilku miesięcy ale jak dla mnie pomaga sporadycznie jeżeli wezmę go rano to mam spokój do obiadu a po obiedzie wzdęcia wracają kłopot w tym że zalecana dawka tego preparatu to jedna do dwóch tabletek na dobę, a ja musiałbym go brać po prostu po posiłkach. Natomiast muszę powiedzieć że w połączeniu ze Skopolanem jakoś można żyć.
Ronin83
Wariant IBS: Wariant IBS mix przypadłości
Początek choroby: 2011
Dolegliwości ogólnie: wzdęcia,bóle brzucha,zaparcia na przemian z okresami biegunki,mdłości, bóle głowy
Jak tylko się wybiorę do lekarza, a może to nastąpi po weekendzie, to koniecznie poproszę go o receptę na ten Skopolan i Duspatalin Retard. Sprawdzę jak u mnie będą dawać radę z wzdęciami.
Przemek
Administrator
Wariant IBS: zaparciowo-wzdęciowy
Początek choroby: 2008
Dolegliwości ogólnie: Koszmarne wzdęcia, które są w dużej mierze związane z zaparciami.
Poszedłem do internisty i dostałem receptę na Duspatalin Retard właśnie, Trilac i, żeby było śmiesznej Espunisan Póki co czuję się naprawdę dobrze za sprawą pewnych probiotyków, więc wstrzymam się z Duspatalinem, ale za jakiś czas na pewno go przetestuję.
Przemek
Administrator
Wariant IBS: zaparciowo-wzdęciowy
Początek choroby: 2008
Dolegliwości ogólnie: Koszmarne wzdęcia, które są w dużej mierze związane z zaparciami.
Zauważyłam, że każdy kto przychodzi do lekarza i skarży się na "przewlekłe" biegunki bądź zaparcia to ma zaordynowany Duspatalin.
Dla pacjentów z biegunką dodatkowo "bakteryjki" i loperamid, dla tych z zaparciem - "bakteryjki" i Colon C.
Żenua!
Ja też kiedyś brałam depretin i duspatalin retard. Nic mi nie dawał jedynie co to ciągle oddawałam mocz. Po wielu miesiącach przerwy będąc w szpitalu znowu przepisali mi go ciekawe jak teraz będzie.