przez piter » 20 mar 2012, o 23:13
Mniej więcej tak jedynym źródłem ,gdy nie podróżuję, ale zalet z przyjmowania tego grzybka jest więcej nie tylko jako źródło probiotyku. O tego grzybka trzeba bardzo dbać, także w podróż to on się nie nadaje za delikatny.
Wpływ grzybka tybetańskiego na zdrowie:
reguluje i poprawia przemianę materii
leczy choroby układu pokarmowego, m.in. dolegliwości trawienne, wrzody żołądka i dwunastnicy
reguluje ciśnienie tętnicze i poziom glukozy we krwi
redukuje „zły cholesterol”
zapobiega chorobom serca
jest probiotykiem
leczy stany zapalne
hamuje wzrost komórek nowotworowych
wytwarza interferon o działaniu antywirusowy
leczy choroby narządów wewnętrznych: wątroby, trzustki, śledziony, nerek, pęcherza moczowego
rozpuszcza kamienie w woreczku żółciowym
hamuje proces starzenia, łagodzi skutki stresu i zmęczenia
łagodzi ból i oparzenia słoneczne
pomaga walczyć z bezsennością
poprawia libido
jest źródłem wielu witamin
Ostatnio edytowano 20 mar 2012, o 23:18 przez piter, łącznie edytowano 1 raz