Witamy ponownie
Lepiej byłoby gdybyś już była zdrowa i nie musiała przychodzić tu więcej
Ja jestem po 5 w życiu kolonce, odebrałem niedawno wyniki enterografii, czekam na wynik kalprotektyny. Niebawem mam wizyty u dwóch lekarzy i już szykuję się na łykanie sterydów
Co do lekarzy to rozumiem, że masz na myśli gastroenterologów? Ja już kilku na śląsku odwiedziłem i tak:
- doc. Maciej Gonciarz - przyjmuje prywatnie w Katowicach i Gliwicach, ordynator oddziału gastro w WSS nr 5 w Sosnowcu (on pierwszy stwierdził, że trzeba mnie badać a nie wciskać przez 3 lata IBSa); spoko lekarz ale mam do niego trochę za daleko
- doc. Marek Waluga - aktualnie się u niego leczę, na koniec listopada mam u niego na oddziale termin na dalszą diagnostykę, na razie wstrzymam się od opinie (z tego co wiem to jest to ordynator pododziału gastro na Ligocie w Katowicach)
- dr Magdalena Szaflarska - znajoma się u niej leczy i sobie chwali, bada a nie wciska IBSy gdzie tylko może
Problem jest niestety taki, że na śląsku mamy w tej materii całkowitą biedę. Najprędzej profesjonalnej pomocy można szukać w Łodzi lub Warszawie... Lekarzy, którzy wmawiali mi IBSa pominę z litości.