Witaj na Forum ChoreJelita.pl - miejscu, w którym ludzie z problemami jelitowymi wymieniają się swoimi doświadczeniami. Znajdziesz tu informacje na temat przypadłości nazywanej Zespołem Jelita Drażliwego oraz przeczytasz i podyskutujesz na temat innych niedogodności życia codziennego jak: zaparcia, wzdęcia, biegunki.
Też miałem przepisany Zirid, wykupiłem, ale w ulotce przeczytałem, że powoduje biegunki więc przy moich dolegliwościach bałem się go stosować.
Przy kolejnej wizycie u gastrologa skonsultuje jeszcze raz, czy powinienem brać te tabletki.
Tylko, że w Twoim przypadku to ma sens, bo z opisu Twoich dolegliwości wynika, że masz wariant zaparciowy. W takim układzie Zirid może zadziałać pozytywnie. Natomiast nie powinno się go stosować przy biegunkach.
Jacek
Wariant IBS: IBS-M (mieszany)
Początek choroby: 1994
Dolegliwości ogólnie: zaparcia naprzemienne z gwałtowną potrzebą wypróżnienia, wzdęcia, skurcze
Ja stosowałam Zirid, zanim wykryto u mnie IBS (na refluks żołądkowo-przełykowy) i u mnie nie przyniósł żadnego rezultatu, zarówno na refluks, jak i jelita
Mam IBS biegunkowy wariant biorę ziryd+ helicyd 20 i powiem Wam że chodze do toalety 1 lub max 2 razy dziennie stolce są wporządku już mnie tak mocno nie mdli jak wcześniej także wporządku